Pályaválasztási tájékoztató

Az online szülői értekezleten bemutatott tájékoztató anyag itt is megtekinthető:

Pályaválasztási szülői értekezlet 2020-10-21

Aktuális határidők

 1. január 23., 10 óra: A központi írásbeli felvételi vizsga az érintett gimnáziumokban és szakgimnáziumokban.
 1. január 28., 14 óra: Pótló központi írásbeli felvételi vizsga – ezen csak azok a diákok vehetnek részt, akik az előző írásbelire alapos ok miatt nem tudtak elmenni.
 1. február 8.: A középiskolák értesítik a diákokat a központi írásbeli felvételi vizsga eredményéről.
 1. február 19.: Az általános iskola továbbítja a tanulói jelentkezési lapokat a középfokú iskoláknak, a tanulói adatlapok első példányát pedig a Hivatalnak. (A 6 és 8 évfolyamos gimnáziumba történő jelentkezésről a tanuló közvetlenül is megküldheti a jelentkezési lapot a gimnáziumnak, a tanulói adatlapot a Hivatalnak.)
 1. február 23-tól március 12-ig: Szóbeli meghallgatások az érintett középiskolákban.
 1. március 16.: A középfokú iskolák március 16-ig hozzák nyilvánosságra a jelentkezők felvételi jegyzékét.
 1. március 22-23.: Ezen a két napon lehet módosítani a tanulói adatlapon (például a megjelölt iskolák/tanulmányi területek sorrendjén változtatni, tanulmányi területet törölni stb.)
 1. április 30.: A középfokú iskolák elküldik a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a diákoknak és az általános iskoláknak.
 1. április 30.: Pályázatok benyújtása az Arany János Kollégiumi-Szakközépiskolai Programba.
 1. május 22.: Május 11-től a középfokú iskolák rendkívüli felvételi eljárást indíthatnak (ha a felvehető létszám 90 százalékánál kevesebb diák került be az induló évfolyamra, akkor mindenképpen rendkívüli felvételi eljárást kell indítaniuk). A rendkívüli felvételire érkezett kérelmekről május 22-ig dönt az iskola igazgatója.
 1. június 22-24.: Beiratkozás a középfokú iskolákba, a Köznevelési és a Szakképzési Hídprogramba. Az időpontot az adott iskola határozza meg.