Intézkedések az új tanévre vonatkozóan

Évnyitó

A zsúfoltság elkerülésére iskolánkban a tanévnyitót osztálykeretben szervezzük meg, a szülők nem vehetnek részt az ünnepségen. Az első évfolyam részére az első tanítási napot ettől eltérő rend szerint szervezzük. Az első tanítási napon az elsősöknek kettő, a többieknek három osztályfőnöki órája lesz. Az ingyenes tankönyveket ekkor kapják meg a gyerekek. A napköziben, tanulószobán ügyeletet tartunk, étkezés az első tanítási napon nem lesz. A művészeti iskola évnyitója a hangszeres tanulók részére szeptember 3-án délután 5 órakor a nyaralói iskola udvarán lesz, melyen a szülők is részt vehetnek.

Szülői értekezletek

Szeptember 1-től évfolyamonként és naponta, időben elcsúsztatva tartjuk a szülői értekezleteket. Az időpontokat a honlapon közzétettük. Tanulóként egy szülő vehet részt az értekezleten, a szájmaszk viselése kötelező.

Gyermekek indítása az iskolába

Kérjük a szülőket, ismertessék meg gyermekeikkel a legalapvetőbb higiéniai szabályokat! Ezek közül a legfontosabbak: a papír zsebkendő használat, a helyes tüsszentés, a kézmosás és a fertőtlenítés szabályai.

Amennyiben gyermekükön vírusos megbetegedésre utaló tüneteket észlelnek, ne engedjék az iskolába, és forduljanak a háziorvosukhoz. Ha a tanulón az iskolában észleljük a koronavírusra utaló tüneteket, gondoskodunk a gyermek elkülönítéséről és haladéktalanul értesítjük a szülőket és az iskolaorvost. A gyermek testhőmérsékletét érintés nélküli lázmérővel megmérjük.

Jellemző tünetek: a láz, a fáradtság és a száraz köhögés. Egyes esetekben előfordulhat izomfájdalom, orrdugulás, orrfolyás, torokfájás, hasmenés, légszomj is. Jellegzetes tünet az íz- és a szaglásérzékelés zavara is. Koronavírusos megbetegedés esetén haladéktalanul értesíteni kell az iskolát is.

Mit hozzon a gyermek az iskolába?

A hagyományos iskolai felszerelés mellett minden tanulónak rendelkeznie kell szájmaszkkal, papír zsebkendővel. Lehetőség szerint kérjük legyen a tanulóknál kézfertőtlenítő zselé. Az iskola bejáratánál, a mosdókban, tantermekben iskolánk is biztosítja a kézfertőtlenítőt.

Érkezés az iskolába

Fontos változás! Reggeli ügyeletet mind a nyaralói, mind pedig a központi telephelyen az alsós tanulók részére csak 7 órától tudunk biztosítani. Az ügyeletes terem Nyaralón a József Attila krt. 33-35. szám alatti B épületben, a Központi iskolában pedig az Ú épületben lesz. A tanítás megkezdése előtti gyülekező a tantermekben történik. Reggel a buszok a megszokott rendben közlekednek.

Szájmaszk használata

Az iskolabuszon, a városi buszjáratokon a maszk viselése kötelező. Ugyanez vonatkozik az iskola zárt közösségi tereire is, ahol az osztályok keveredhetnek, illetve ahol a tanulóknak várakozniuk kell. A tanórákon és az iskolaudvaron nem kötelező a szájmaszk használata.

Osztálytermek

Minden osztálynak állandó terme lesz, ahol – a testnevelés kivételével – minden bontás nélküli tanórát meg tudunk tartani. Ezzel minimálisra csökken a tanulók épületen belüli vándorlása. Amennyiben egy teremben cserélődnek a tanulók, ott a takarító személyzet felületfertőtlenítést végez.

Csengetési rend

A csengetési rend nem változik. A zsúfoltság elkerülése érdekében az udvarokon a tanórák előtti sorakozót az osztályok közötti megfelelő védőtávolság figyelembevételével szervezzük.

Iskolai étkezés

Kérjük a szülőket, hogy lehetőség szerint a tízórait otthonról, csomagolt formában hozza a gyermek. Az otthonról hozott tízórai elfogyasztására az első szünetben a saját tanteremben megfelelő körülmények között van lehetőség. Természetesen a menzán is lehet igényelni a tízórait vagy a büfében is lehet vásárolni, de a várakozási idő jelentős növekedésére kell számítani. Kérjük vegyék figyelembe, hogy a nyaralói C épületben és a konténer teremben tanuló gyermekek részére nem tudjuk biztosítani az “A” épületben lévő iskolai büfé igénybevételét.

Az iskolai étkezés megrendelését online lehet intézni, kivéve, ha valaki első alkalommal kívánja igénybe venni az e-menzát. Ebben az esetben a Maglód Projekt ügyfélszolgálatán személyes ügyintézésre lesz szükség. Tájékoztatás az iskolai étkezésről itt!

Távozás az iskolából

A napközis gyermekek elvitele csak az előre megadott időpontokban történhet meg. A gyermekeket a nyaralói iskola portáján várhatják meg, majd kísérhetik haza az alábbi időpontokban: 14 óra, 15 óra, 16 óra, illetve ezután már folyamatosan. A Központi iskolából a tanulók az órarendjük szerint önállóan távozhatnak, a szülőket kérjük, hogy az iskolán kívül várják meg gyermekeiket. Ez a művészeti órák utáni eltávozásra is vonatkozik!

Felnőttoktatásra, felnőttek részére szervezett sportprogramokra csak 17 óra után kerülhet sor.

Ügyintézés

Az iskolában a személyes ügyintézésre szeptember 7-től az alábbi időpontokban van lehetőség: kedden 12-16 óráig és csütörtökön 8- 12 óráig.

Távoktatás

Továbbra is használni fogjuk, sőt igyekszünk még hatékonyabbá tenni az Teams által biztosított keretrendszert. A rendszer használatára felkészítjük a tanulókat, de a szülői kapcsolattartás egyik eszközeként is használni fogjuk a Teams és az MS OFFICE 365 adta online lehetőségeket.

 

Kérjük a szülők megértését és együttműködését a fenti szabályok minél hatékonyabb betartása érdekében!

Maglód, 2020. augusztus 29.

Hosszú Tibor intézményvezető