A koronavírussal kapcsolatos iskolai intézkedések

Tisztelt Szülők!

A március 15-i iskolai ünnepséget csak osztálykeretben fogjuk megtartani. Minden tanulót kérünk arra, hogy ünnepi ruhában, lehetőleg kokárdával jöjjön az iskolába. Az ünnepi műsorról videófelvétel készül, melyet az osztályokban a következő héten fogunk levetíteni.

Határozatlan ideig nem kerül sor, illetve elmaradnak a Lázár Ervin Program keretében szervezett színház, cirkusz és hangverseny látogatások. Ugyancsak lemondtuk a Malév Uszodába szervezett úszás órákat, tanfolyamokat. Nem kerül megrendezésre az iskolánkba szervezett regionális népdaléneklési verseny, illetve iskolánk tanulóit sem visszük a már meghirdetett művészeti versenyekre.

A májusra a 2-3 000 forint/fő előleg befizetésével már lekötött erdei iskolai táborokat lemondjuk. A szállásadóval egyeztetünk tábor egy esetleges későbbi időpontra halasztásról, illetve a lemondás feltételeiről. Ennek eredményéről tájékoztatjuk az érintett szülőket.

A helyi megelőzésre kiemelt figyelmet fordítunk, munkatársaink a szükséges fertőtlenítést és takarítást rendszeresen elvégzik. Minden mosdóban az alapos kézmosáshoz szükséges szappan, fertőtlenítő szer folyamatosan biztosított. A tanulókat a higiénés szabályokról folyamatosan tájékoztatjuk.

Azokat a szülőket és gyermekeket, akik a koronavírus fertőzés szempontjából kiemelt kockázatú területen jártak, esetleg bizonyítottan koronavírus fertőzéssel diagnosztizált személlyel kerültek kapcsolatba, kérjük, hogy minden esetben a tájékoztatóban foglaltak szerint eljárni szíveskedjenek, azaz:

  • konzultáljanak telefonon a háziorvosukkal,
  • a tünetek lappangási idejének megfelelő (14 nap) időtartamban lehetőleg otthonukat ne hagyják el,
  • amennyiben ezen időszak alatt tüneteket tapasztalnak, akkor szintén a háziorvosukat hívják telefonon, aki a fentiek szerinti eljárás megtételéről gondoskodni fog.